Nieuws
met ingang van 2016

Ouderentoeslag vervalt

Eerder was al bekend geworden dat de ouderentoeslag in box 3 wordt afgeschaft en dat de ouderenkorting in 2016 wordt verlaagd met € 83,-
De ouderentoeslag in box 3 geldt voor ouderen met een inkomen in box 1 van maximaal € 19.895 en een grondslag voor box 3 van maximaal € 279.708,- 
Voor deze groep wordt het heffingsvrije vermogen in box 3 verhoogd met maximaal € 27.984,- Door de afschaffing van de ouderentoeslag met ingang van 2016 worden zij voor wat betreft het heffingsvrije vermogen in box 3 gelijk behandeld als overige belastingplichtigen.

Mijn huur is te hoog geworden

Als uw huur na een huurverhoging hoger is geworden dan is toegestaan voor de huurtoeslag, dan kunt u nog steeds huurtoeslag ontvangen.
Dat geldt alleen als u voor die tijd al huurtoeslag ontving.

Omdat uw huurprijs eerst wel voldeed aan de regels voor de huurtoeslag, heeft u wat genoemd wordt een 'verworven recht'. Dat betekent dat u recht op huurtoeslag blijft houden als uw huurprijs wordt verhoogd tot boven de maximale huurgrens.

Huurprijs veranderd? Hebt u de wijziging al doorgegeven?

Er is een grote kans dat uw huurprijs dit jaar is veranderd. Wist u dat u zo'n wijziging eigenlijk moet doorgeven voor de huurtoeslag? Als uw huur is gestegen kunt u misschien meer huurtoeslag krijgen. Bereken snel en simpel of u meer huurtoeslag kunt ontvangen!